Tanács: ügyeljen a fájlok sorrendjére

A 7-zip nem teszi lehetővé a fájlok archívumba rendezettségének ellenőrzését. Hasonlóképpen, nem veszi figyelembe a parancssor fájlnév szerinti sorrendjét.

Ezért ha feltétlenül meg kell őriznie a fájlok pontos sorrendjét az archívumban, ne bízza a 7zip-re. Például, az EPUB fájlformátum (amely Zip és HTML formátumokra épül) megköveteli a fájlok valamilyen rendezését egy archívumban: a “mimetype” nevű fájlnak, minden esetben, ZIP archívum első fájljának kell lennie.

A 7zip és a biztonság

Az önkicsomagoló archívumok (amelyek tartalmazzák a végrehajtható 7zip-et (“telepítés”)) sérülékenyek tetszőleges kódfuttatású a DLL kalózkodás által: be kell tölteni az UXTheme nevű DLL-t ugyanabba a mappába, ahol a 7zip futtatható, hogy rosszindulatú kódot lehessen hozzáadni.

A hackerek szerint ötletesnek tartott biztonsági rés mára megszűnt a 7zip és SFX moduljai számára a DLL előtöltése elleni védelemnek köszönhetően.

A 7zip a 18.05 verzióban egy önkényes kódfuttatást okozó biztonsági rést tartalmazott a RAR archívum-visszakeresési modulban, egy biztonsági rést, amelyet 2018. április 30-án kijavítottak meg,ez pedig a 7zip biztonságának kiválónaprakészen tartásának bizonyítéka.

a tömörítési fájlok kibontása 7zip

A 7zip néhány díja és értékelése

2012-ben a Snapfiles az 5 csillagból 4,5-et ítélt a 7zip-nek,, hozzátéve, hogy “a felülete és funkciói elég alapszintűek, de a tömörítési aránya meglepő. ”
Justin James, a TechRepublic (informatikusok számára készített magazin) 2009-ben megjegyezte, hogy a 7zip “szép” Windows fájlrendszer-integrációval rendelkezik, és a 7zip tömörítési/kicsomagolási teljesítményét “ügyesnek” nevezte.

Annak ellenére, hogy lehetnek olyan beállítások, amelyek “megtéveszthetnek néhány felhasználót”, arra a következtetésre jutott, hogy “a 7zip tökéletesen illeszkedik az olyan eszközök sorába, mint a Windows fejlett funkciói és a fizetett szoftverek, mivel a 7zip képes a fájlformátumok nagyon sokféle változatát támogatni. ”

A 7zip a számos elsimerő szakmai cikk mellett díjakat is kapott. 2007-ben a SourceForge.net a “Legjobb Műszaki Tervezés” és a “LegjobbProjekt” díjjal jutalmazta a közösséget. 2013-ban a 7zip megkapta a “Tom’s Hardware Elite” díjat a páratlan sebesség és tömörítési arány elismeréseként.

7ZIP ⠇ Windows 32/64 Bits